MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YAZ OKULU VE BÜTÜNLEME SINAVI UYGULAMA ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

YAZ OKULU VE BÜTÜNLEME SINAVI UYGULAMA ESASLARI

YAZ OKULU AÇACAK OLAN BÖLÜMLERİMİZ İÇİN

(Makine, Elektrik-Elektronik, Gıda, Fizik, İnşaat ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği)

1. Öğrenci sadece Üniversitemiz Yaz Okulunda açılan dersleri alabilecektir.
  2. Yaz Okulunda açılmayan ders varsa; Üniversite Senatosu’nun 03.03.2016 tarih ve 5 nolu toplantısında alınan “Gaziantep Üniversitesi Yaz Okulu Uygulama Esasları” ve Üniversitemizden başka Üniversitelere Yaz Okulunda ders almak üzere giden öğrencilere uygulanacak esaslar” çerçevesinde başka Üniversitelerden yaz okulunda ders alabileceklerdir.
  3. Ortak dersler (MATH, FE, EP, LENG gibi dersler) yaz okulunda dersi veren birim yaz okulu tercihinde bulunmuş ise yaz okulu, bütünleme tercihinde bulunmuş ise bütünleme sınavı ilgili birim tarafından yapılacaktır.
  4. Bahar dönemi sonunda bütünleme sınavı yapılmayacaktır.
  5. Öğrenciler Bölüm Kurulu Kararı ve Fakültenin Yönetim Kurulu Kararı ile Fakültemiz içerisinde yaz okulu olan farklı bölümlerden uygulama esasları çerçevesinde ders alabilecektir.

BÜTÜNLEME SINAVI YAPACAK BÖLÜMLER

(Endüstri, Tekstil  ve  Bilgisayar Mühendisliği)

1. Öğrenciler sadece bütünleme sınavına girebilecek, Üniversitemizden veya farklı Üniversitelerin yaz okulundan ders alamayacak.
  2. Öğrenciler sadece yarıyıl içerisinde açılmış olan ve başarısız oldukları (notları CC’nin altında olan) tüm derslerin bütünleme sınavına girebilecektir.
  3. 16-17-18 Ocak 2017 tarihinde bütünleme sınavına girmek isteyen öğrencilerden bütünleme sınavı öncesi hangi dersten bütünleme sınavı almak istediğini belirten dilekçe muhakkak alınacaktır. Dilekçe veren fakat hiç bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler de yaz okulunda ders alamayacaktır.

NOT: Bütünleme veya yaz okulu yapılacağı kararı dersi veren ilgili bölüm tarafından verilecektir.