• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, İmal Usulleri dersi kapsamında her bir öğrenci sembolik bir top arabası yaptı.

Makine Mühendisliği Bölümü Birinci ve İkinci Öğretimde okuyan yaklaşık 300 öğrencinin İmal Usulleri dersi kapsamında resmi verilen iş parçasını dönem içerisinde yapmak durumunda olduğunu belirten GAÜN Makine Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, bu dönem için öğrencilerin sembolik bir top arası yaptığını ifade etti.

Her öğrencinin gerçekleştirdiği işlemler sonucunda atölyedeki torna, freze ve matkap gibi takımları kullanarak el becerilerini geliştirdiğini söyleyen Doç. Dr. Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Öğrencilerimizin böylece sınıfta sadece teorik bilgilerle değil aynı zamanda atölyede uygulamalı olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Öğrenciye kağıt üzerinde çizimi veriyoruz. Baştan sona kendisi ilgilenerek bu işparçasını yapıyor. Yapmış olduğumuz bu uygulama Gaziantep Üniversitesi’nin yıllardır devam eden bir uygulamasıdır. Türkiye’de bu uygulamayı yapan tek üniversitesiyiz diye bunu gururla söyleyebiliriz. Makine Mühendisliği Bölümü atölyesinde görev yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onların katkıları olmadan bunlar gerçekleşmez. Herhangi bir iş kazasına meydan vermemek ve öğrencilerin en iyi şekilde öğrenebilmeleri için her bir öğrencinin başında durdular. Teknisyen arkadaşlarımızın birebir katkısı, ilgisi olmasaydı bunların ortaya çıkması mümkün değildi.”