• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) tarafından hazırlanan etkinlik çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, etkinliğin önemine değinerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Bayram, “Amerika’yı tekrar tekrar keşfetmektense öğrencilerime şunu söylüyorum: ‘Bol bol CV okuyun’  Nasıl olsa sizden önce birileri bu kariyeri yapmış. Bu insanlar nasıl buralara gelmiş hangi aşamalardan geçmiş önce onu öğrenin. Dünyada en pahalı iş tecrübedir. Tecrübeli kişileri dinleyerek onların hatalarından örnekler alarak, kendi hayatınızı ve kariyerinizi oluşturun” şeklinde konuştu.

Gaziantep Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Taşdemir ise etkinlik hakkında katılımcıları bilgilendirerek şunları söyledi: “ Ülkemizin üretim merkezlerinden olan Gaziantep,  10 milyar doları geçen ihracatıyla 6’ncısı kurulmakta olan sanayi bölgesi olan iki organize sanayi bölgesi ile  kayıtlı 4 bin 500 sanayi sicil belgeli firmasıyla ülkemiz sanayi üretiminde itici güç olmaya devam ediyor. Bu etkinliğin Gaziantep ve ülkemizin milli teknoloji hamlesi için hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Amacımız ülkesine milletine faydalı olabilecek siz değerli gençlerimize kılavuzluk yapabilmektir.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Daire Başkanı Abdullah Ozan ise GAÜN’ün Gaziantep sanayisi için önemli olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’te öğrenci olmakta, sanayici olmakta çok kıymetli ifadesinde bulundu. Abdullah Ozan, ‘’Üniversitelerimiz sanayi için çok kıymetli. Devlet sizlersiniz, bizleriz. İleride bu makamı biz sizlere bırakacağız. Zor bir iş yoktur, zor insan var. Yontulmamış bir kalıba sokulmamış zihinlerimiz vardır. Farklı düşünebilmek, o farklı düşünebildiğini ürüne, hizmete ilişkilerde farklı bir boyuta taşıyabilmektir. Bunun kıymetini bilin. Bir düşünme eğer altı sağlamsa onun önünde hiçbir şey duramaz. Damdan düşen olarak, minderden düşmüş biri olarak değil minderde duran, mücadeleye devam eden biri olarak buradayız’’ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşması sonrası panelistler konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kaynak: https://www.gazianteppusula.com/haber/12982861/gaunde-kariyer-etkinligi#

https://gazeteekspres.com/gaunde-kariyer-etkinligi-111588-haberi

http://www.referansgazetesi.com.tr/haber/gaziantepte-santek-kariyer-etkinligi-yapildi-77856.html

https://www.megahaber27.com/haber/gaziantep-te-santek-kariyer-etkinligi-yapildi-240212.html

https://www.ayintabgazetesi.com/haber/gaunde-santek-kariyer-etkinligi-haberi-16025.html