• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü, MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akreditasyon süresinin uzatılmasıyla büyük bir başarıya imza attı. MÜDEK’in kapsamlı değerlendirmesi sonucunda, bölümün eğitim kalitesi, müfredat içeriği, altyapı olanakları ve öğrenci-öğretim üyesi dengesi yüksek standartlara uygun bulundu ve akreditasyon süresi 2 yıl daha uzatıldı.

EĞİTİMDE KALİTE VE ULUSLARARASI TANINIRLIK

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Tüm bölümlerimizde MÜDEK akreditasyonu sürecine girme ve devamlılık kararı almıştık. Şimdi bu süreçleri tamamlıyoruz. Akreditasyon, diplomaların uluslararası tanınırlığı açısından kritik öneme sahip. Akredite olmayan programların diplomaları, yurtdışındaki mega projelerde ve şirketlerde geçerlilik kazanamıyor. Bu nedenle, Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün akreditasyonunun uzatılması, öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan bir diploma sunmamızı sağlıyor.” dedi.

GAZİANTEP’İN TEKSTİL EĞİTİMİNDE ÖNCÜ ROLÜ

Tekstil Mühendisliği Bölümü, MÜDEK akreditasyonu sayesinde Türkiye’nin önde gelen tekstil eğitimi merkezlerinden biri olma konumunu güçlendirdi. Bölüm, TYÇ (Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi) YÖK diplomasını kullanmaya devam edecek ve bu sayede ulusal ve uluslararası düzeyde şeffaflık ve tanınırlık sağlayacak. ÖSYM, bu yıl bu bölümün YÖKSİS ve MÜDEK tarafından akredite olduğunu ÖSYM Tercih Klavuzu’na ekledi.

ÖĞRENCİLERE GENİŞ KARİYER FIRSATLARI

Bölümü tercih eden öğrencilere Türkiye İhracatçı Birliği, Tekstil Organizasyonları ve Sanayi Odaları gibi kurumlarda burs ve mezuniyet sonrası iş imkanı sağlanmaya devam ediliyor. Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Sanayinin çok fazla Tekstil Mühendisine ihtiyacı var, ancak mezun sayısı bu talebi karşılamaya yetmiyor ama sayısal fazlalıktan ziyade artık kalite çok önemli, bu sebeple stratejik şekilde insan gücü kaynaklarının süreçlerini yönetmeye çalışıyoruz. Tekstil Mühendisliğinde bunu sağladık ve işsiz mezun konusu bu alanda artık bulunmuyor,” diyerek, bölümün mezunlarının geniş kariyer fırsatlarına sahip olacağını vurguladı. Prof. Dr. Bayram ayrıca bölüm hakkında, “Erasmus Yurtdışı eğitim programına ek olarak, Tekstil Mühendisliği Bölümünü ilk 5 tercihi olarak seçen ve 80 bin’deolan öğrencilere de yüksek oranda burs sağlanıyor. Mezuniyet sonrasında ise Gaziantep Sanayi Odası tarafından istihdam için destek sağlanıyor. Fabrikalar yeterli Tekstil Mühendisi olmadığı için daha öğrenci iken öğrencilerle mezuniyet sonrası için iş bağlantıları yapıyorlar. Firmalar stajer veya İntörn Tekstil Mühendisi dahi bulmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple, Tekstil Mühendislerine çok büyük bir rağbet bulunuyor” diye sözlerine devam etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALİTE YÖNETİMİ

MÜDEK akreditasyonunun uzatılması, bölümün sürdürülebilir kalite yönetimi sistemine sahip olduğunu ve gelişimini sürekli hale getirdiğini gösteriyor. Bu başarı, Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün eğitim kalitesi ve mezunlarının yetkinlikleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gaziantep Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, MÜDEK akreditasyonu ile eğitimde kalite ve uluslararası tanınırlık açısından büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı, bölümün Türkiye’deki tekstil mühendisliği eğitiminde öncü konumunu pekiştiriyor.

 

 

Kaynak: https://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=73347
https://www.gaziantep27.net/tekstil-muhendisligi-onay-aldi#google_vignette
https://telgraf.net/haber/20963049/gaziantep-universitesine-mudekten-onay
https://www.haberturk.com/gaziantep-haberleri/35174206-gaunde-tekstil-muhendisligi-bolumunun-akreditasyonu-2-yil-uzatildi