• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi, 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

6 Şubat Depremlerinin teknik, sosyal, hukuki, ekonomik, kentsel ve sağlık etkileri ve boyutlarının değerlendirileceği zirvede, ayrıca mevcut sorunlar, sahadaki problemler, geleceğe yönelik projeksiyonlar konuşulacak. Özellikle deprem sonrası hukuki sorunlar, şehircilik, binaların durumları, yeni yerleşim yerleri, zemin ve bina dayanımları, kişilerin psikolojik sorunları, eğitimde yapılması gerekenler, STK’ların görevi, depremde yapılması gerekenler ve hazırlıklar gibi pek çok konu ele alınacak.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Şükrü Ersoy gibi konusunda uzman değerli bilim insanlarının da katılacağı zirvede, 4 uzman çağrılı konuşmacı ve 6 zirve oturumu gerçekleştirilmek üzere toplam 34 uzman ve ilgili bir araya gelecek. Etkinlikte 'Deprem ve Kentler, Depremin Hukuki, Teknik, Psiko-sosyal Boyutu, Deprem ve Şehircilik, Deprem ve Sivil Toplum' vb. konu başlıkları irdelenip, halka açık olarak gerçekleştirilecektir. 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesi ile ilgili bilgi ve gelişmeler 'depremzirvesi.gantep.edu.tr' web adresinden takip edilebilecek.

Kaynak: https://www.memohaber.com/haber/deprem-konusunda-buyuk-zirve-gaunde-duzenlenecek-64764