• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep'in sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla iş birliği yaptı. Bu doğrultuda, "Yeşil Mutabakat, Karbon Ayak İzi ve Çevre" konularında eğitmenlere, sanayi danışmanlarına ve mentörlere yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Program, 20 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bu iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı, sanayi sektörünün çevreye uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik gereksinimlerini karşılama hedefini taşıyor. Program, çevresel sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi konularında sanayi profesyonellerine ve akademisyenlere bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor.

Eğitim programı, 20 Nisan 2024'te başlayarak Boğaziçi Üniversitesi İklim Bilimi Laboratuvarı (iklimBU) Grup Lideri Prof. Dr. M. Levent Kurnaz'ın "İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri" sunumuyla başladı. Ardından;

  • 27 Nisan 2024 Cumartesi günü, "Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının Getirdikleri" başlıklı sunum gerçekleştirildi.
  • 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü, "Türkiye ve İklim Değişikliği" konulu sunumlar yapıldı.
  • Son olarak, 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü, "17029-1, 14065, 14064-3, 14066 Danışmanlık ve Sertifikasyon Süreçleri" konulu eğitim düzenlendi.

Farklı meslek gruplarından ve çevre illerden katılımcıların ilgi gösterdiği bu eğitim programının sonunda katılımcılara katılımlarını belgeleyen sertifika verildi. Ancak ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından kabul edilecek bir sertifika alabilmek için, bir sertifika programının daha düzenlenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, belirlenecek iki ayrı tarihte bir program hazırlanacak ve sınav koşullarını başarıyla tamamlayan katılımcılara uluslararası sertifika verilecektir.