• +90 342 317 2000

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla 25 Ekim 2022 Salı günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğretim Üyeleri, Fakülte Akademik Kurulu’na Fakülte tarihinde ilk kez olmak üzere cübbeleriyle katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Bayram 2021-2022 Akademik Yılının kısa bir değerlendirmesini yaparak 2022-2023 Akademik Yılı’nda yapılacak çalışmaları sundu.

Toplantıda, Mühendislik Fakültesindeki bölümler bünyesinde görev yapan öğretim üyesi sayıları, bölümlerdeki öğrenci sayıları ve her bölümdeki akademisyen başına düşen öğrenci sayıları verildi. Fakültede son iki yılda en fazla SCIE kapsamındaki dergilerde yayın yapan akademisyenlere teşekkür edildi. Fakülte bölümleri bazında öğretim üyesi yayın sayısı ortalaması verildi. Akademik unvanda yükseltme alan öğretim üyeleri ile emekliye ayrılan personeller tebrik edildi. 

Prof. Dr. Bayram, rutin uygulamalar dışında son bir yıl içerisinde oluşturulan gönüllü staj, disiplinlerarası proje dersi, yenilenen intörn sistemi yazılım programı ve kurulan laboratuvarlardan söz etti. Fakülte bünyesinde son bir yılda gerçekleştirilen projeler, etkinlikler ve yarışmalar anlatıldı. Fakülte bünyesinde kazandırılan döner sermaye gelirleri ve bölüm harcamaları grafiklerle sunuldu.

Prof. Dr. Mustafa Bayram konuşmasını 2022-2023 yılında yapılması planlanan faaliyetlerle sürdürdü. Önümüzdeki dönemde MÜDEK onaylı bölüm sayılarının artırılması, bölümlerdeki Erasmus anlaşmalarının artırılması ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği bölümlerinin binalarının yenilenmesi konuları anlatıldı. 2023 yılında 50. Yılını kutlayacak olan Gaziantep Üniversitesinin ilk fakültesi olan Mühendislik Fakültesi kapsamında bu yıla özel yapılması planlanan etkinliklerinden söz edildi.

Kurulda öğretim elemanlarından gelen soruları Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram cevapladı. Akademisyenler; fakültedeki akademik, idari işler ve öğrenci durumlarına yönelik fikir alışverişinde bulundu. Soru ve değerlendirmelerin ardından, Mühendislik Fakültesinin yeni logosu, öğretim üyelerinin oylarıyla, yirmi logo arasından seçildi. Seçilen logoya bağlı olarak Mühendislik Fakültesinin 50. Yıl logosunun tasarlanacağı ifade edildi. Son olarak, Mühendislik Fakültesinin öğretim üyelerine ait toplu fotoğraf çekimi Mühendislik Fakültesi binası önünde gerçekleştirildi.