• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremine rağmen öğrencilerinin birbirinden değerli projelerini, TEKNOFEST İzmir’de ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

GAÜN, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de gerçekleştirilen ve 1 Ekim’e kadar sürecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te kurduğu stantta projelerini sergiledi.

TEKNOFEST İzmir’de öğrencilerle bir araya gelen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, gördükleri yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “TEKNOFEST 2023’ün son etabı olan ve İzmir’de gerçekleşen festivalde ziyaretçiler, Gaziantep Üniversitesinin öğrencilerinin büyük çabalarla geliştirdiği birbirinden değerli ve yenilikçi çalışmaların sergilendiği stant yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerimizin geliştirdikleri projelerin ilgi görmesi bizleri onurlandırıyor. 2023 TEKNOFEST yarışmaları kapsamında toplam 10 ödül aldık. Hedefimiz 2024’te gerçekleşecek olan TEKNOFEST yarışmalarında daha fazla ödül kazanmak. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ise konuşmasında TEKNOFEST’in önemine değinerek şunları aktardı: “Bir mühendisin savunma sanayisinde ülkemizin kaderini nasıl değiştirebileceğini Sayın Selçuk Bayraktar gösterdi. Selçuk Bayraktar sadece İHA, SİHA, TİHA (Akıncı) ve KIZILELMA yapmadı, TEKNOFEST yarışmaları kapsamında insanımızın algısını değiştirdi. Biz yapamayız, biz üretemeyiz algısını tersyüz ederek, en iyi cihazları biz yaparız, en iyi teknolojileri biz geliştiririz algısını oluşturdu. Bu algıyı ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için çok değerli buluyorum. Çünkü bu algı; çalışma demek, özgüven demek, hedeflerin peşinden koşmak demek. Bu düşünceden hareketle gençlerimizin özveri ile çalışarak yenilikçi teknolojileri öğreneceklerine ve uygulayacaklarına gönülden inanıyorum. Bizlere düşen ise sağlam bir irade gösterip, gençlerimize destek olmaktır. Bu irade ve destek olunca da başarı kendiliğinden gelecek ve hayallerimiz gerçeğe dönüşecektir.”

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, GAÜN TEKNOFEST Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Tutumlu ve GAÜN’lü takım üyeleri çalışma ve projeler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://gazianteptime.com.tr/haber/16786347/teknofest-izmirde-gaun-standina-yogun-ilgi
https://www.youtube.com/watch?v=nZ3Sl8HXghA
https://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=69004