• +90 342 317 2000

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık iş birliğinde düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’na (BUILDEAST) katıldı.

 

Çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen BUILDEAST Fuar açılışına GAÜN İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nildem Tayşi ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Tolga Göğüş de katıldı. Prof. Dr. Nildem Tayşi, yapıların toplam maliyetinin yüzde 65-75’ni oluşturan malzemelerin güvenli yapı tasarımında kritik bileşenlerden biri olduğunu belirtti. 6 Şubat depreminde düşük kalitede malzemeye sahip yapıların depremden daha çok etkilendiğini söyledi. Bu yüzden sektör temsilcileri ve yatırımcılarının bir araya gelmesinin çok kıymetli olduğunu ifade etti.

 

BUILDEAST Fuarı’na konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fırat Çabalar, ‘6 Şubat Depremlerinin Yapı-Zemin İlişkisi Bakımından İrdelenmesi’ adlı meslek içi eğitim seminerini gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çabalar, güvenli yapının zemin özelliklerinin dikkate alınarak tasarlanması gerektiğini belirterek, zemin özellikleri dikkate almadan yapılan kaliteli bir üstyapının, zeminin deprem ivmesini artıcı etkisinden dolayı yıkılabileceğini söyledi.

 

BUILDEAST Fuarı’na konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Eren Gülşan, ‘Betonda Yeni Teknolojiler Jeopolimer Beton’ adlı meslek içi eğitim seminerini gerçekleştirdi. Toplam karbon emisyonlarının yüzde 8’ine sebep olan çimento üretiminin çevreye olumsuz etkisini azaltmak için jeopolimer betonun çevreci bir alternatif olabileceğini ifade ederek, jeopolimer betonun gelecek vadeden bir malzeme olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 
Kaynak: https://www.gundemgaziantep.com/haber/gaun-insaat-muhendisligi-buildeast-fuarina-katildi--9387.html
https://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=69097