• +90 342 317 2000

 

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan “Gıda Mühendisliği Bölümü Buluşması” programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

‘Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü Yılında Dünya Gıda Günü ’temasıyla başlayan program, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Coşkun Dalgıç’ın “Dünya Gıda Günü- Kimseyi Geride Bırakma” başlıklı açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında Dünya Gıda Günü’nün ve temanın önemine değinen Prof. Dr. Dalgıç, “Dünya Gıda Günü’nün bu yılki teması su, fakat geçtiğimiz yılki temayla devam ediliyor. ‘Kimseyi Geride Bırakma’ teması artık genel bir tema durumuna dönüşmüş durumda.” diye belirterek,  konuşmasının devamında küresel gıda güvenliği, gıda israfı ve herkes için sürdürülebilir gıda konularına dikkat çekti.

Dünya genelinde milyonlarca insanın sağlıklı beslenme için yeterli ekonomik imkânlara sahip olmadığını ve bu nedenle gıda güvensizliği ve kötü beslenme riski yaşadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Dalgıç, bu durumun COVID-19 pandemisi, ülkeler arası çatışmalar, iklim değişikliği, eşitsizlik, artan fiyatlar ve uluslararası gerginlik gibi küresel sorunlardan kaynaklandığını belirtti.

Açılış konuşmasından sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gıda Mühendisleri Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın “Dünyada ve Türkiye’de Su Egemenliği”, Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kalite Güvence Uzman Yardımcısı Betül Yalman “Endüstri İçin Su” ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Derya Dursun Saydam “Su Hayattır” sunumlarını gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://www.olaymedya.com/haber/17059159/gaziantep-universitesi-gida-muhendisligi-mezunlari-bulusmasi