• +90 342 317 2000

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Teknopark ile International Organization for Migration (IOM) arasında yapılan işbirliği kapsamında girişimci gençlere yönelik 5 adet olarak planlanan ilk hackathonun ana teması ‘göç’ olarak belirlendi.

Prof. Dr. Mustafa BayramHackatronun açılışında GAÜN Teknopark adına konuşma yapan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram “Bu dünyada herkes göçmen durumundadır. Geçmişte keşiflerle, savaşlarla, açlıkla, ticaretle, kıtlıklarla göç eden insanlar gelecekte de yine iklim krizi, açlık, nüfus yoğunluğu, kaynak sorunları sebebi ile göç etmeye devam edecektir. Bir sonraki göç belki de keşif amaçlı olarak Mars’a olacaktır. Ama bugün insani dramlar sebebi ile insanlar göçe zorlanmaktadır. Bunun için herkesin göç konusunda hazır olması ve buna yönelik çözümler bulması gerekmektedir. Bu hackatronun ana teması da aslında budur. Sorunlara yenilikçi çözüm bulmak için göç edenlerle yerel gençlerin bir araya gelerek, birbirlerinin güçlü yönlerinden yararlanıp, yeni sinerji oluşturması gerekli” diye konuştu. IOM adına konuşan Bölge Müdürü Lance Bonneau ise, IOM çalışmalarından ve hackatron serisinin öneminden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde konuşan GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nur İncetahtacı Günal, göçün sosyolojik boyutu, dünyada göç durumları ve tarihten bugüne bölgemizde yaşanan göç ile ilgili bilgiler verdi.

Panelistlerden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Üyesi Turgay Eren de Sanayi Odası olarak genç girişimciler için yaptıkları eğitim programlarından ve model fabrika hakkında bilgi verirken, Şahinbey Belediyesi yetkilisi Mehmet Dinli ise belediye olarak göçmen ve sığınmacılara yönelik yapılan eğitim faaliyetleri ve onların ekonomiye kazandırılmasının önemine değindi.

İki gün süren hackatronda, GAÜN’den Target TTO Genel Müdürü Samet Kürşat Başol ve Arş. Gör. Aykut Önder Barazi genç girişimcilere mentörlük yaparak onların projelerine ve fikirlerine destek verdi.

İki günlük hackatronun sonunda Seçici Kurul tarafından en iyi grup ve girişim projesi belirlenerek, kazanan grup, GAÜN Teknopark tarafından 1 yıllık kuluçkaya alındı. Kazanan gruba şirketleşmesi ve iş fikirlerinin realize olması için mentörlük, şirket kurma, çalışma alanı sağlama, pazarlama ve iş modelleri oluşturma gibi konularda destek verilecek.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: https://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=70326
https://gaziantepsoz.com/girisimci-genclere-yonelik-hedef-odakli-hackathonlar.html