• +90 342 317 2000

 

 

Sosyal Bilimci ve Şehir Plancısı Prof. Dr. İlhan Tekeli, son dönemde yaşanan depremleri ele almak üzere Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Deprem Bölgesi Zirvesi’ne online katıldı. Zirvede, özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkileri ve alınması gereken önlemler üzerine değerlendirmede bulundu.

Afet yönetimi ve şehir planlaması alanlarında daha kapsamlı ve koordineli adımların atılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tekeli, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gereken müdahalelere, toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Deprem kültürüne sahip olmanın, deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan toplumların yaşamlarını korumak ve felaketin etkilerini en aza indirmek için gerekli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tekeli konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye bu kadar büyük depremler yaşamasına rağmen neden deprem kültürü geliştiremedi, bu sorunun cevabını aramalıyız. Sorumluluk sadece siyasilerde veya yöneticilerde değil, bütün Türk toplumu olarak bundan sorumluyuz. Bu konuda gelişme sağlamak için ne yapılabilir, bunları konuşmalıyız. Bu konu geniş bir yelpaze. Bir ucunda deprem öncesinde yapılacaklar konusunda kültürel olarak gelişme istenirken, diğer taraftan deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılacaklar konusunda öğeler içeren çok geniş bir yelpaze. Bu yelpazeyi toplum olarak, içimize sindirerek, siyasi konu haline getirmeden geliştirebilme becerisine sahip olduğumuzu göstermemiz gerekli.”

 

 

Kaynak: https://telgraf.net/haber/19276681/prof-dr-ilhan-tekeli-deprem-bolgesini-degerlendirdi
https://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=70994